Vogelnieuws


Ook dit jaar was het er weer: het Vogelfestival! Een samenwerking van Vogelbescherming Nederland, SOVON Vogelonderzoek Nederland en Staatsbosbeheer. In het weekend van 23 en 24 augustus was het druk in de Oostvaardersplassen met het lustrum van het Vogelfestival: de 5e keer al dat dit evenement is georganiseerd. Meer informatie is de vinden op de eigen site van het vogelfestival: www.vogelfestival.nl


Vandaag, 21 augustus 2008, verschijnt de 'Vogelbalans 2008'. Een balans over de vogelpopulaties in Nederland van SOVON Vogelonderzoek Nederland en de Vogelbescherming. Deze is te vinden in PDF-formaat op de site van het SOVON.


'Het gaat goed met de ijsvogels in Nederland' bericht het Eindhovens Dagblad. Tien jaar geleden was het diertje bijna uitgestorven, maar er zijn al meer dan 650 paartje geteld dit seizoen. In de jaren negentig begon Vogelbescherming met een aantal andere organisaties met Project IJsvogel, een project om beken te herstellen, de broedplaats van ijsvogels. (Eindhovens Dagblad - 9 augustus 2008)


In Dierentuin Artis zijn drie sneeuwuilen geboren. Doordat het toen zo heet was waren de uiltjes goed te zien. Ze verschuilde zich niet onder moeders veren omdat het zo warm was. (Brabants Dagblad - 13 augustus 2003)


In Den Bosch is de week een lepelaar gesignaleerd. Hij stond te lepelen in het water voor kasteel Wuywenhaerd. Echt zeldzaam is hij niet maar in Den Bosch komt hij niet iedere dag. (Brabants Dagblad - 1 april 2003)


Heeft u zelf vogelnieuws gezien en wilt u mij daar op attenderen? Stuur mij dan nu een bericht. Klik hier om naar de pagina te gaan om een bericht te verzenden.

Versie 2.2 © Niets van deze site mag letterlijk, zonder toestemming van de auteur, worden gebruikt of verspreid worden. Dit geldt ook voor de afbeeldingen.